Corporate 23/03/2016

Aanslagen Brussel - AG Insurance solidair met de slachtoffers

Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel en op de luchthaven van Zaventem op 22 maart wenst AG Insurance zijn medeleven en solidariteit te betuigen met de slachtoffers en hun naasten.
Als verzekeraar stellen we alles in het werk om de slachtoffers en hun familieleden te ondersteunen na deze dramatische gebeurtenissen.


 
“Laten we meer dan ooit onze universele waarden van solidariteit, respect en verbondenheid uitdragen”


CEO Hans De Cuyper stond erop om alle medewerkers volgende boodschap mee te geven: “Op dinsdag 22 maart hebben we een gitzwarte dag beleefd. [...] Vandaag ontwaakt onze hoofdstad opnieuw, verscheurd. Het zal waarschijnlijk nog lang duren vooraleer haar wonden zijn geheeld. [...] Ik zou dan ook graag de fundamentele waarden van onze multiculturele maatschappij nog eens willen bevestigen: [...] solidariteit, respect en verbondenheid. Onze vrijheden moeten worden beschermd. Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen mening, ideeën en levensopvattingen. En dat recht moeten we kost wat kost beschermen.
Deze fundamentele waarden mogen niet in het gedrang komen door de barbaarse daden van enkele individuen. We moeten ook opletten dat we niet iedereen over dezelfde kam scheren, zodat de rijkdom van onze multiculturele maatschappij niet in gevaar komt. Woorden kunnen nu niet veel doen, als we denken aan de pijn van het Belgische volk. Maar hoewel diezelfde woorden niet opgewassen zijn tegen vuurwapens, zijn ze wel hoopgevend.”

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden, neemt de directie van AG Insurance specifieke maatregelen om de veiligheid van zijn medewerkers en de dienstverlening te garanderen.


Gevolgen voor onze medewerkers


Door het verstoorde openbare leven is het mogelijk dat onze medewerkers moeilijkheden ondervinden om hun werkplaats te bereiken, voornamelijk onze hoofdzetel die zich in het centrum van Brussel bevindt. Bovendien willen we absolute prioriteit geven aan de veiligheid van onze medewerkers. Dat heeft geleid tot een aantal maatregelen die gelden voor onze zetels in Brussel, Berchem en Charleroi, waaronder de versterking van de beveiliging van de gebouwen en de tijdelijke uitbreiding van de mogelijkheid tot telewerken.


Gevolgen voor onze klanten en externe partners


De kans bestaat dat onze dienstverlening vandaag wordt verstoord en dat sommige medewerkers moeilijk bereikbaar zijn. We verontschuldigen ons bij onze klanten en distributiepartners voor het eventuele ongemak en rekenen op hun begrip voor deze uitzonderlijke omstandigheden.


Verzekeringen in geval van terrorisme


Naar aanleiding van deze gebeurtenissen ontvangt AG Insurance terechte vragen over de dekkingen en dienstverlening in dergelijke omstandigheden. Meer verduidelijking hierover is te vinden:


     
Foto’s
  • logo rouw 225x150