Cultuur 27/04/2017

Atletiek in het hart van Belgische steden dankzij de AG Urban Memorial Van Damme Series

Op 6 mei strijkt de eerste AG Urban Memorial Van Damme van 2017 neer in Luik. Deze ‘Urban Series’ maken sinds vorig jaar deel uit van de pre-Memorial Van Damme. De hele zomer lang brengen ze atletiek naar het hart van Belgische steden. Groot en klein kunnen initiaties volgen en topwedstrijden bijwonen. Met trots steunt AG Insurance ook dit jaar opnieuw dit initiatief!



Partner sinds 2014


In 2014 sloot AG Insurance een partnerschap met de Memorial Van Damme. Drie edities later is het engagement van onze onderneming nog steeds even groot. Ze steunt niet alleen deze belangrijke atletiekmeeting, maar ook alle initiatieven die deze sport dichter bij het grote publiek willen brengen. En dat is precies wat de organisatie van de Memorial Van Damme vorig jaar voor ogen had met de lancering van de AG Urban Series. Het concept is heel eenvoudig: de hele zomer lang zetten verschillende grote steden in ons land een atletiekdiscipline in de kijker. Er zijn gratis initiaties voor groot en klein en tijdens de wedstrijden tekenen internationale topatleten present.



Van Luik tot Oostende, 6 Urban Series


Luik krijgt de kick-off van de Urban Series op 6 mei in aanwezigheid van olympisch kampioene zevenkamp, Nafi Thiam. Ze neemt er deel aan het hoogspringen, haar favoriete discipline. Oostende, Gent, Antwerpen en Brussel volgen in de loop van de zomer (zie onderstaand programma). De apotheose van de AG Urban Memorial Van Damme Series vindt plaats op 31 augustus, de dag voor de AG Memorial Van Damme. Het Muntplein in Brussel vormt het prachtige decor van de finale discuswerpen van de Diamond League (mannen).



Wie wordt de snelste op de 50 meter?


In Brussel, Antwerpen, Gent en Oostende vinden ook de kwalificaties plaats voor de wedstrijd ‘Fastest man & woman’ op de 50 meter. Iedereen kan zich hiervoor gratis inschrijven, de enige voorwaarde is dat de deelnemers geen licentie hebben. De winnaars van de verschillende manches, net als degenen met de vier beste tijden, zullen het tegen elkaar opnemen op de 100 meter op 1 september in het voorprogramma van de AG Memorial Van Damme.



1 september: 41e editie van de AG Memorial Van Damme


De 41e editie van deze grote atletiekmeeting belooft heel bijzonder te worden. Het systeem van de Diamond League kreeg een opfrissing en voortaan nemen de acht beste atleten uit elke discipline het tegen elkaar op in het Koning Boudewijnstadion. Spannende wedstrijden gegarandeerd dus met de wereldtop uit de atletiek!
Koop vanaf nu tickets voor de AG Memorial Van Damme op 1 september.



Programma AG Memorial Van Damme Urban Series

-    6 mei: Luik (Place Tivli): hoogspringen met Nafi Thiam
-    3 juni: Oostende (Zeeheldenplein): discuswerpen met Philip Milanov
-    17 juni: Gent (Kouter): polsstokspringen met Thomas Van Der Plaetsen
-    8 juli: Antwerpen (Groenplaats): verspringen met Nafi Thiam
-    26 augustus: Brussel (Anspachlaan): 100 meter sprint (mannen en vrouwen)
-    31 augustus: Brussel (Muntplein): Finale Diamond League kogelstoten (mannen)


Meer info op www.agurbanmemorialvandamme.be