Cultuur 31/08/2018

2018: 5e editie van de Memorial Van Damme onder AG Insurance- vlag

Voor het vijfde opeenvolgende jaar is AG Insurance de titelpartner van de Memorial Van Damme. Deze 42e editie belooft opnieuw een topper te worden, aangezien de grootste sterren uit de Belgische en internationale atletiekwereld present tekenden. Onder hen de talrijke medaillewinnaars van de laatste Europese Kampioenschappen in Berlijn, 12 olympisch kampioenen en 28 wereldkampioenen!  Voor AG Insurance sluit dit partnerschap naadloos aan bij de missie van de onderneming, die de waarden van sport wil doen leven en zoveel mogelijk mensen ertoe wil aanzetten een sportieve en gezonde levensstijl aan te nemen. Voor een verzekeringsmaatschappij zijn gezondheid, solidariteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid heel belangrijke thema’s die nauw aansluiten bij haar missie. De Belgen ertoe aanzetten een gezonde levensstijl aan te nemen, past perfect in die visie. Vanuit die filosofie heeft de verzekeraar sinds begin dit jaar alles ingezet op ‘Run & Walk’, twee sporten waarmee de maatschappij  een heel ruim publiek wil bereiken en die beide heel toegankelijk zijn, zowel voor topsporters als voor sportliefhebbers.

Het partnerschap met een sportevent zoals de AG Memorial Van Damme, één van de grootste sportevents in ons land, past perfect in die filosofie. Op de AG Memorial Van Damme kan iedereen immers de vaandeldragers van de schitterende atletieksport aan het werk zien. Voor het promoten van sportbeoefening zijn iconen zoals Nafissatou Thiam heel belangrijk, aangezien bekende sportfiguren de mensen en hun kinderen ertoe aanzetten om zelf te gaan bewegen.

AG Diamond Box


Iets vóór 20 uur vindt de grote finale plaats van de ‘AG Diamond Box’ challenge. In het kader van die uitdaging werden atletiekclubs van over het hele land uitgenodigd om massaal mee te doen aan de verschillende edities van de AG Urban Series. De drie clubs die de meeste fans meebrachten, wonnen een AG Diamond Box: een fantastische ‘experience box’ met een unieke trofee voor het clubhuis, 20 tickets voor de AG Memorial Van Damme en heel wat leuke sportgadgets. Kers op de taart: deze avond strijden de gemengde estafetteteams van 9 Belgische atletiekclubs om de grote prijs. 

Editie 2018, finale van de Diamond League


De editie 2018 van de AG Memorial Van Damme belooft spectaculair te worden. Het feit dat de AG Memorial Van Damme dit jaar de finale van de Diamond League vormt, zal voor veel topatleten een extra motivatie zijn om dit seizoen nog een laatste keer te schitteren. Vanavond zullen dus heel wat recente Europese kampioenen op de piste aanwezig zijn. Blikvangers zijn onder meer de langverwachte Nafissatou Thiam, die veel kans maakt in het hoogspringen. Of onze Belgian Tornados die de 4x400 m lopen. Maak je dus alvast klaar voor een avondje vol topprestaties en grootse sportmomenten!

Meer info over de AG Memorial Van Damme
     
Foto’s
  • MVD 2017 235×120-jpg

  • Desktop-AGIMVD-NEWSROOM-banner-jpg